La Generalitat ha recomanat preventivament el confinament o reallotjament de veïns de les zones inundables de la conca del riu Ter a partir de les 11 de la nit de dimecres davant l'escenari d'un "possible desbordament" durant la nit.

Aquest és el llistat de municipis gironins on es recomana el confinament o reallotjament:

  1. Amer
  2. Anglès
  3. Bescanó
  4. Bordils
  5. Celrà
  6. Cervià de Ter
  7. Colomers
  8. Foixà
  9. Flaçà
  10. Girona
  11. Gualta
  12. Jafre
  13. Osor
  14. Salt
  15. St Gregori
  16. St Joan de Mollet
  17. St Jordi Desvalls
  18. St Julià de Ramis
  19. St Julià del Llor i Bonmatí
  20. Sarrià de Ter
  21. Torroella de Montgrí
  22. Ullà
  23. Ultramort
  24. Verges
  25. Cellera de Ter
  26. Tallada d'Empordà

En una compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers Miquel Buch i Damià Calvet després del consell assessor del Pla Inuncat, el titular d'Interior ha dit que s'ha enviat un missatge a una vintena d'ajuntaments perquè les persones que viuen en zones inundables pugen a plantes superiors preventivament i els que no tinguin pis superior es treballi perquè surtin dels habitatges.

Buch ha subratllat que aquells veïns de poblacions de la conca de Ter que no estiguin en zona inundable es mantinguin confinats "fins a nova ordre" el matí de dijous.

Quim Torra ha informat que s'han hagut de prendre "mesures excepcionals" i ha demanat "serenitat", "confiança" i "seguir les recomanacions dels serveis d'emergències" a la població. Buch ha explicat als ciutadans que telefonin al 012 en cas de dubtes i ha dit que el missatge és "preventiu" per evitar haver de fer el desallotjament de matinada "quan el riu estigui molt crescut".