El nombre d'alumnes gironins que avui no han tingut classe s'ha més que doblat respecte de dimarts, ja que aquest matí s'han quedat a casa 107.160 infants i joves de la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà. Seguint les recomanacions dels departaments d'Interior i d'Educació, els municipis d'aquestes comarques han tancat tots els seus centres.

Això es concreta en unes 300 escoles i instituts, que han optat per la precaució davant els aiguats i la crescuda dels cabals de rius i rieres.

Dimarts, la situació va afectar a 43.828 noies i nois, tant per als 35.359 que ahir al matí ja es van trobar amb els centres tancats com per als 8.469 que els va passar el mateix al llarg del dia.

Girona, la més perjudicada

A banda de les cinc comarques que han optat per suspendre l'activitat escolar, també hi ha incidències al Ripollès i a la Garrotxa, on avui no han obert portes cap dels centres de Ribes de Freser, Vallfogona i Planoles -pel que fa a la primera- i Besalú i les Planes d'Hostoles -a la segona.

Els serveis territorials del Departament d'Educació, seguits de lluny per les Terres de l'Ebre, on hi ha 21.524 alumnes afectats.

A tot Catalunya, l'activitat escolar avui s'ha vist interrompuda per a 149.000 infants i joves com a conseqüència de l'alerta pel temporal «Gloria».