La borrasca Gloria encara té corda per a estona i així ho demostren les sortides que estan fent els serveis d'emergències des d'aquest diumenge al vespre a les comarques de Girona. Semblen no tenir aturador.

Les trucades al telèfon d'emergències 112 tampoc paren de créixer i els operadors van de bòlit. Davant l'allau de trucades i per poder filtrar millor el que són incidències, Protecció Civil ha hagut de sortir al pas i informar a través de les xarxes per recordar que el telèfon 112 serveix per comunicar una emergència i no per informar-se de problemes pel temporal. L'ens de la Generalitat recorda que per a consultes d'aquestes característiques hi ha el telèfon 012, d'atenció als ciutadans.

A les comarques gironines, els efectius de salvament ja fa més de 48 hores van de bòlit sobretot per múltiples inundacions, caiguda d'elements en carreteres com ara arbres o despreniments de roques, entre moltes altres afectacions. Malgrat aquest augment de les sortides, les incidències han acabat sense danys personals destacats.

Tot i això, en les últimes hores hi ha hagut alguns ensurts que gràcies a la ràpida actuació dels equips de rescat han acabat només en això. A Caldes de Malavella n'hi va haver un de destacat durant la matinada de dilluns a dimarts. Els Bombers van haver de rescatar una conductora que va quedar atrapada en el seu vehicle que havia bolcat perquè es va veure arrossegada per l'aigua.

Els efectius de salvament van actuar pels volts de les sis de la matinada en el camí de Caldes, a Can Gotarra. Una via que porta fins a l'ermita de Sant Maurici i que estava inundada per l'aigua, segons fonts dels Bombers. La dona, finalment, va poder ser rescatada de dins del cotxe sana i estàlvia.

Un altre rescat que va ser important va tenir lloc ahir a quarts de deu del matí a Girona. Dos sense sostre que es trobaven entre la depuradora i l'hospital Trueta de Girona van haver de ser rescatats pels Bombers arran d'una crescuda del riu Ter, que passa per aquesta zona. En concret, els dos homes es trobaven al cim d'una plataforma de formigó i van veure que el riu havia pujat d'altura i no podien sortir pel seu propi peu de la zona. Els Bombers es van activar ràpidament i van poder-los rescatar amb l'ajuda d'una corda. Finalment, els dos homes que tenien l'aigua a només un metre i mig, van ser atesos pel SEM que els va traslladar a Urgències del Trueta per hipotèrmia.

Dues hores abans, un pi de grans dimensions va caure al mig de la carretera a Colomers, a la Gi-634, just abans del trencant de Vilopriu. L'arbre de grans dimensions va caure a sobre un vehicle que circulava direcció Sant Jordi Desvalls, sortosament no es van haver de lamentar ferits. Arran del succés, la carretera va quedar bloquejada. Operaris d'un camió de neteja i altres conductors van buscar una corda per intentar retirar l'arbre arrossegant-lo amb el camió. Finalment no va ser necessari. Una dotació de Bombers es va desplaçar fins a la carretera i amb una motoserra van poder tallar l'arbre. L'actuació va durar poc més de mitja hora i després es va poder reobrir la carretera al trànsit rodat. A la GI-633, a Cervià de Ter, també va caure un arbre al mig de la carretera i també es va requerir de l'ajut dels serveis d'emergència. També va succeir un cas similar a Cornellà del Terri, a la carretera d'Orriols o a Banyoles, a tocar l'institut Brugulat.

Els efectius d'emergències també van actuar en inundacions d'habitatges o de baixos a causa d'acumulacions de l'aigua de la pluja caiguda. Una d'aquestes va produir-se a Girona ciutat de matinada. Els Bombers van haver d'actuar en un terrat d'un bloc de pisos del carrer Maluquer Salvador, número 30, perquè s'estava inundant. L'aigua de retruc baixava per l'escala de l'edifici.

Un altre ensurt relacionat amb les pluges de les últimes hores va ser l'ensorrament d'una part d'una casa deshabitada de la plaça del Joc de la Pilota de Pedret i Marzà. Els Bombers a quarts de deu van revisar l'edifici ensorrat, que va provocar també que cedís el teulat de la casa veïna, però la persona que hi havia a l'interior està bé.

Dos carrers tallats a Girona

A Girona ciutat va haver-hi alguns despreniments de terres que van provocar que fos necessari el tall de dos carrers, un al carrer de les Monges del barri de Sant Daniel i un altre al barri de Germans Sàbat.