Una persona va morir al port de la Marina de Palamós en caure al mar a darrera hora de la nit en una zona restringida. L'home, de 69 anys i nascut a Palafrugell, va ser rescatat per treballadors del port però els serveis d'emergències no el van poder reanimar. Policia local, bombers i SEM van acudir a la zona un cop es va donar l'avís. Paral·lelament, una persona va ser donada per desapareguda mentre intentava amarrar un vaixell també a Palamós, dues més van haver de ser rescatades en helicòpter a Bàscara, divuit carreteres van ser tallades, 197.160 alumnes es van quedar sense classe, habitages inundats a municipis com Hostalric, Crespià o Massanes, circulació de trens interrompuda, passeigs marítims i ports destrossats (Ports de la Generalitat preveu que s'haurà de gastar entre cinc i sis milions d'euros en reparacions), diversos CAPs sense poder oferir servei, més de 8.000 persones sense subministrament elèctric i les comportes dels embassaments de Sau i Susqueda obertes malgrat el risc de desbordament dels rius Ter i Onyar. Aquest és el balanç que va deixar la segona jornada del temporal Gloria a les comarques gironines, i Protecció Civil manté l'alerta per pluges per a la jornada d'avui. La Generalitat ja ha recomanat que els centres escolars tornin tancar. Creu Roja, per la seva banda, va atendre 200 persones i va habilitar albergs provisionals a Sant Celoni, Tordera, Hostalric i Sant Gregori, entre d'altres.

Les pluges acumulades en els darrers dies, que en alguns casos -com Arbúcies- ja superen els 300 litres per metre quadrat, han deixat una petjada desoladora a les comarques gironines. La més greu és la desaparció d'una persona mentre intentava amarrar un vaixell de bandera portuguesa al port de Palamós. L'avís es va produir poc abans de dimarts a mitjanit, quan una forta onada que hauria saltat per sobre el mur de protecció hauria fet caure el mariner a l'aigua. Bombers i Guàrdia Civil van organitzar un dispositiu, amb helicòpter inclòs, per intentar trobar la víctima, però el mal temps i la falta de visibilitat van dificultar les tasques de localització. A la tarda, els Bombers van haver de rescatar dos operaris -amb bon estat de salut- que havien quedat atrapats al sostre d'una excavadora que havia quedat envoltada d'aigua a Bàscara.

L'aigua acumulada va ser tanta que es van desbordar alguns punts del riu Ter (a l'alçada de Pont Major, a Girona), el Fluvià, la Tordera i els recs de l'Estany de Banyoles, a banda de nombroses rieres. A Crespià, el desbordament del torrent va fer que l'aigua entrés més d'un metre i mig a dins de les cases. En canvi, el cabal de l'Onyar, que dimarts havia arribat fins als 535 metres cúbics, va anar baixant al llarg del dia i a les vuit del vespre se situava en 99. Aprofitant el descens, l'ACA va obrir les comportes dels pantans de Sau i Susqueda, que havien arribat al 93% de la seva capacitat, davant la previsió de noves pluges. Per evitar que el desembassament dels pantans pogués comportar el desbordament del Ter o l'Onyar, l'acció es va fer de forma coordinada amb el monitoratge dels dos rius.

L'aigua i les esllavissades van obligar a tallar divuit carreteres, que es van sumar a la interrupció de trens de les línies R1 i R11. Un total de 197.000 alumnes es van quedar sense classe i la UdG va suspendre l'activitat docent.