L'ajuntament d'Hostalric ha aixecat el confinament i els desallotjats poden tornar a casa seva.

El consistori ha emès un comunicat on recorda que el municipi encara es troba en situació d'alerta i de risc i recorda a la població que cal seguir extremant les precaucions.

La taula de coordinació formada per l'Ajuntament d'Hostalric, Policia Local, Protecció Civil, ADF i la Brigada Municipal ha decidit aixecar a partir d'aquest dijous 23 de gener el confinament de tota la població al municipi decretat el dimecres dia 22 pel temporal Glòria.

A més, el consistori informa que tots els veïns i veïnes que van ser desallotjats preventivament i per qüestions de seguretat a causa de l'augment del cabal de la Tordera, ja poden tornar als seus domicilis.

Per altra banda, es mantenen tallats els accessos a les lleres del riu Tordera i de la riera d'Arbúcies.

L'aigua no és potable

L'ajuntament ha recuperat el subministrament d'aigua però, afirma que "encara no és potable i es recomana utilitzar aigua embotellada tant per beure com per cuinar".

Arran de les inclemències que ha generat el temporal Gloria també hi ha hagut danys o inundacions en equipaments de la població. L'ajuntament diu que intentarà que els centres educatius i la zona esportiva puguin ja reobrir demà i avui treballaran intensament.

La comissaria de la Policia Local d'Hostalric ha quedat malmesa i de moment no pot ser operativa. En canvi, el CAP i l'ajuntament ja funcionen.

A les zones més preocupants per la proximitat al riu Tordera, ja s'ha restablert la circulació als carrers Raval, Ravalet i Germans Valls i Forné.