L'hospital Josep Trueta ha tornat a la normalitat però a primera hora encara no funcionava el servei de Radioteràpia de l'Institut d'Oncologia (ICO).

Al llarg del matí s'han fet les comprovacions oportunes a les instal·lacions de l'ICO Girona per tal de poder reprendre l'activitat a Radioteràpia i Hospital de dia 2. Pels volts de dos quarts d'onze del matí, s'ha anunciat que es restablia tota l'activitat a la planta soterrani i que s'han reprès els tractaments de Radioteràpia, suspesos ahir a causa de l'aigua que va entrar pel desbordament del riu.

A la resta de l'hospital, els serveis de radiologia, consultes externes, gabinets, quiròfans, hospitals de dia i urgències ja han estat al 100% operatives, així com hospitalització des de primera hora del dia

Ahir es van produir inundacions al soterrani, a la planta -3 del centre hospitalari arran de la crescuda del riu Ter, ja que aquesta planta està situada sota el nivell del riu.

Paral·lelament, es va decidir suspendre de manera preventiva l'activitat de radioteràpia de l'ICO Girona, donat que també està en una planta soterrània (-2) i, a més, propera al riu. En total es van desprogramar 94 pacients.

També de manera preventiva, es van traslladar a un altre espai un grup de pacients que estaven rebent tractament a l'hospital de dia oncològic.