L'Ajuntament d'Olot va aprovar establir un conveni amb la Fundació Barcelona Mobile World Captial Fundation, entitat que organitza el Mobile World Congress. L'acord es va aprovar amb els vots a favor de JuntsxCat, i l'abstenció de la CUP, PSC i ERC.

El regidor de Festes, Agustí Arbós (JuntsxCat) va plantejar que entre el 18 i el 20 de febrer Olot acollirà activitats del Mobile World Congress. Va explicar que com Olot, 15 ciutats catalanes participaran en el congrés. Va valorar que, segons el seu criteri, el fet de ser una subseu del congrés representa una gran oportunitat «per veure quin rol agafarà la tecnologia i la innovació a la nostra ciutat de futur».

Va explicar que a l'esdeveniment participaran institucions públiques i entitats privades. Va avançar que les activitats no solament estaran dirigides a àmbits professionals, sinó també «a tota aquella gent que no està tan acostumada i que segur li serà molt d'interès veure tot el que es proposa en aquestes jornades».

Va concloure que el fet de descentralitzar el congrés mundial de mòbils és per posar-lo a l'abast de tothom.

Adriana Roca (CUP) va criticar que a vint dies de l'inici de les activitats «signem un conveni i no sabem què hi haurà». Es va mostrar sorpresa pel fet que l'Ajuntament col·labori amb el Barcelona Mobil i en canvi deixi marxar a Besalú la Volcànica Lan Party.

Marina Alegre (PSC) va demanar per les entitats que hi participen i pel cost.

Josep Quintana (ERC) va considerar que «la música sona bé», va demanar per si han parlat amb els instituts i va recordar que la web de l'Ajuntament encara no s'ha adequat a les necessitats actuals.

Arbós va respondre que el cost no arribarà fins als 4.000 euros. També va considerar que organitzar els actes no alentirà la creació de la nova web que, segons ell, està molt avançada.