L'accés al pantà de Susqueda des del Pasteral està tallat. El motiu és que el vial presenta despreniments i la carretera s'ha descalçat en un tram de 35 metres. Es tracta d'un vial de servei que utilitzen molts visitants de la presa de Susqueda i els treballadors d'Endesa.

Els tècnics ahir avaluaven l'estat de la infrarestructura viària i les accions a fer perquè hi ha molts punts on la carretera està en mal estat i fins i tot en algun punt ha cedit. A més, l'aigua passa arran i és perillós.

Aquest dijous, els Bombers van estar repassant la zona de la carretera per avaluar l'estat del tram que va del Pasteral fins a la presa. Ahir, fonts properes als operaris que estan revisant la zona, amb qui va poder parlar Diari de Girona, van relatar que la situació és de perill pels usuaris i que de moment no hi ha data per a la reobertura de la via.

Visitants imprudents

Ahir ja van tancar l'accés al vial de servei, però afegeixen que es van trobar amb la tanca aixecada, ja que algunes persones imprudents hi havien accedit, tot i el perill que comporta. El vial que porta al pantà de Susqueda és molt estret i sovint hi ha rocs a la calçada, ja que quan plou s'hi produeixen despreniments. Ahir alguns curiosos es van apropar a l'accés del Pasteral i van trobar-se que la imatge que volien immortalizar, la presa sobreexint, no serà possible si no s'utilitza un dron o algun tipus de mitjà aeri.

L'estat dels embassaments aquesta setmana ha estat un dels temes més comentats arran de l'obertura de comportes per les fortes pluges del temporal Gloria. L'embassament de Susqueda ahir al matí es trobava al 103% de la seva capacitat, segons les dades a temps real que proporciona l'Agència Catalana de l'Aigua. Tenia emmagatzemats 241,24 hm3.

D'altra banda, la presa del Pasteral també superava ahir al matí el seu límit, estava al 124,5% i presentava un aspecte poc habitual, amb molta aigua.