La Festa Major d'Hivern de Castelló d'Empúries, la Candelera, ja té tot el programa a punt. En aquesta edició, del 31 de gener al 2 de febrer, el programa s'omplirà d'actes populars, culturals i musicals al municipi per celebrar la Candelera.

El tret de sortida serà divendres, 31 de gener, a 2/4 de 7 de la tarda, a la sala Gòtica amb la taula rodona on es parlarà de Castelló com a Vila Major dins del cicle de conferències històriques. La primera jornada es tancarà a la nit, a partir de 2/4 de 12, amb la festa jove a la sala municipal.

La segona jornada tindrà un atepeït programa d'actes amb tallers, el lliurament dels premis Espiga i Timó, les sardanes, l'animació infantil i l'espectacle d'humor a càrrec de Txabi Franquesa que porta per títol Parlant amb Franquesa. Seguidament, l'animació musical arribarà de la mà de DJ Radio Cassette. I diumenge, dia 2, la jornada tindrà un important component popular i estarà centrada en la fira i el mercat de brocanters, la tradicional trobada de puntaires, la ballada de danses populars, els jocs de cucanya, el concurs de botifarrada i la missa solemne, a 2/4 d'1 del migdia a la Basílica de Santa Maria de Castelló, presidida per Mn. Joan d'Arquer amb la coral Castellonina, dirigida per Martí Fontclara i l'organista Pau Riuró. I després, les sardanes amb la cobla Els Rossinyolets. Els actes es tancaran amb el concert i ball a la sala municipal amb l'orquestra Montecarlo.

La festa, com a pas previ a la celebració del Carnaval, té un fort component cultural i, per aquest motiu, durant aquests dies s'obrirà l'exposició temporal a l'Ecomuseu-Farinera que porta el nom de Jordi Sabater Pi i l'art de la ciència. La inauguració serà el proper 1 de febrer a partir de 2/4 de 6 de la tarda. L'Ecomuseu-Farinera és un dels principals equipaments culturals de Castelló d'Empúries i al llarg de l'any té una gran activitat cultural. Es poden fer visites i amb motiu de la festa de la Candelera el museu ofereix una jornada de portes obertes perquè la gent pugui descobrir els secrets que s'hi amaguen. També es poden fer visites al convent de Sant Agustí i al centre històric.