El Ripollès Existeix va iniciar dimarts passat una recollida de signatures on es rebutja la imposició de l'hospital d'Olot com a centre mèdic de referència per la gent del Ripollès, i s'exigeix que aquest paper el tingui l'hospital de Campdevànol. El manifest davant de la pèrdua de serveis comarcals en àmbits com el del transport públic, l'educació, les comunicacions i sobretot la sanitat afirma que els ciutadans de la comarca tenen dret als serveis sanitaris adequats, «com els té un habitant d'Olot o un de Barcelona», assenyala Antoni Llagostera, membre de la plataforma.

La indignació rau també en la manca de reacció per part de la classe política, ja que consideren que dins les instàncies oficials del país «ningú ha protestat», diu Llagostera.

Les signatures s'estan recollint a botigues, farmàcies o a través de grups d'AMPAs o partits polítics, a fi de convertir-se en una campanya transversal. La iniciativa va sorgir arran de l'alerta que el doctor Miquel Vives va traslladar ja fa mesos a El Ripollès Existeix. Llagostera explica que «és impresentable que pretenguin fer traslladar els malalts i les seves famílies, en lloc de que ho facin els especialistes».