Ripoll ha estrenat aquesta setmana un servei de wifi gratuït de qualitat en diferents espais públics i equipaments de la vila. Segons ha informat l'Ajuntament de Ripoll, aquesta actuació ha estat possible a la subvenció de 15.000 ? rebuda per part de la Comissió Europea en el marc del programa Wifi4EU, més els 7.000 ? provinents d'una de les propostes escollides en els pressupostos participatius 2018. La xarxa sense fils dona accés a Internet a onze punts, nou dels quals són exteriors. Aquests espais estaran molt aviat senyalitzats amb un cartell que identifiqui el servei.

El wifi és obert, no cal registrar-se, no necessita contrasenyes i té una durada de connexió de dues hores. Passat aquest temps es desconnecta però s'hi pot tornar a accedir després d'uns minuts de desconnexió.

Segons el comunicat del consistori ripollès, la posada en marxa d'aquest servei «és un pas més per avançar cap a un Ripoll preparat per les noves tecnologies i convertir-se en una smart city». Aquest servei se suma als 6 tòtems interactius instal·lats a 6 punts del municipi, que amb la funció de cartellera municipal i de consulta a la pàgina web de l'Ajuntament, de Turisme i del Museu.