El Consell Comarcal de la Garrotxa xifra en 2,2 milions d'euros (MEUR) l'afectació del temporal Gloria de la setmana passada. Es tracta d'una primera valoració on es recullen els danys que han quantificat els diferents ajuntaments. Olot, Beuda, la Vall de Bianya i la Vall d'en Bas són alguns dels més afectats si bé no han transcendit les xifres per municipi. En el seu global, els treballs més costos es concentren en la reparació de camins, on s'han valorat danys valorats en més d'un milió d'euros. El segueixen la reconstrucció de marges, murs i talussos amb un cost de més de 311.000 euros seguit de la neteja de ponts (173.000 euros) i rius (139.000 euros).

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha fet una primera valoració dels danys del temporal de la setmana. La xifra global ascendeix a 2.267.017 euros però no s'han donat a conèixer els danys per municipi. Des de l'ens han assenyalat que els municipis amb més afectació són Olot, Beuda, Vall de Bianya i Vall d'en Bas mentre que Tortellà és l'únic que no ha comunicat danys.

En el cas d'Olot, s'han comptabilitzat desperfectes a la zona del riu Fluvià i les lleres i caldrà refer passeres i reconstruir murs i ferms esfondrats. També han detectat filtracions d'aigües en equipaments municipals per les pluges intenses. Al llistat de despeses també han inclòs els treballs per retirar la neu acumulada el dilluns passat a punts com Batet.

En el global de les incidències, la reparació de camins és la més costosa amb més d'1 milió d'euros. En segon lloc hi ha la reconstrucció de marges, murs i talussos amb un cost de més de 311.000 euros, seguit de la neteja de ponts (173.000 euros) i rius (139.000 euros). D'altres actuacions previstes són la reposició de canonades (144.000 euros), la retirada d'arbres caiguts (35.860 euros) i la neteja de nuclis (33.137 euros), entre d'altres.