La presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Bàrbara Halle, ha vaticinat aquest dimarts que vénen "mesos durs" després de les afectacions pel pas del temporal Glòria i ha reclamat una resposta adequada.

Halle s'ha referit a aquest assumpte durant el lliurament dels premis que l'entitat que dirigeix lliura anualment a persones i companyies que han donat suport al sector.

La presidenta ha subratllat a més que "la temporada turística no comença al juny, sinó abans" i ha demanat un esforç "a tothom", perquè el temporal ha fet "molt de mal" en aquesta zona del litoral català.

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, al seu torn alcalde d'un dels municipis afectats com és Lloret de Mar, ha destacat en la seva intervenció en el lliurament de premis que les conseqüències de l'episodi meteorològic es patiran "a mig termini".

Dulsat ha reclamat la col·laboració tant de l'administració autonòmica com de l'espanyola i, com Halle, ha subratllat que "els turistes arriben ja i cal tenir el litoral en les millors condicions possibles".

Els premis de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, els Timó, han recaigut en la seva categoria principal en un expresident de l'entitat, Josep Maria Casellas, i en Televisió Costa Brava.

Altres guardonats han estat l'Hotel Es Portal (Pals), el restaurant Palau Lo Mirador (Torroella de Montgrí), l'Àrea de Platges de l'Ajuntament de Begur, l'Hotel Barcarola (S'Agaró), la platja d'Empuriabrava (Castelló d'Empúries ), l'empresa de distribució d'aliments Dispuig i la cervesera Damm.