Els veïns de la plataforma No és un vial, és un carrer ahir van fer una marxa lenta per protestar contra els nivells de contaminació que hi ha a l'avinguda Sant Jordi. Van aprofitar que ahir era el Dia Mundial per a la Reducció del CO2. Els veïns es van concentrar a l'aparcament del supermercat Consum, on van llegir un comunicat sobre les mesures de contaminació que han fet en l'últim mes en diferents llocs de l'avinguda.

Segons va explicar la portaveu, Maria Jiménez, per mesurar els nivells de contaminació han fet servir l'aplicació de mòbil Smart Citizen. Es tracta d'una plataforma que connecta dades de ciutadans amb la finalitat de generar indicadors oberts. Segons ella, les dades que van obtenir ahir superen en un 77% els nivells de contaminació aconsellats per la Unió Europea.

Un cop van haver plantejat la situació de l'aire de l'avinguda van començar una marxa lenta amb cotxe d'anada i tornada entre la rotonda del Consum i la de la Solfa. Segons van explicar, la idea era demostrar que els excessos en la velocitat també contribueixen a l'augment de la contaminació.