30 de gener de 2020
30.01.2020
Diari de Girona

Les assegurances de llar cobreixen els danys provocats pel temporal Gloria?

Coneix què preveu la normativa en casos de fenòmens naturals

30.01.2020 | 19:41
Pati d'una casa d'Ullà completament inundat

Els danys causats pel pas de la borrasca Gloria a les comarques de Girona es compten per desenes de milions d'euros. A banda dels abundants danys en infraestructures i en algunes empreses, molts particulars han patit desperfectes a casa seva. Aquells que tenen assegurances de llar, poden reclamar a l'asseguradora pels danys provocats per aquest fenomen natural?

Una assegurança de llar pot cobrir la majoria dels riscos connectats amb l'habitatge, des del dany patrimonial fins a un robatori o incendi, passant per aquells que es puguin produir a un tercer. Però no es contemplen pòlisses per fer front a les adversitats de les catàstrofes naturals.

Segons Montepio, en els casos en què un sinistre és provocat per riscos extraordinaris o catastròfics, com ara una inundació produïda per la pluja, un cop de mar o per ventades, l'asseguradora que té contractada un particular té l'obligació de comunicar el sinistre al Consorci de Compensació d'Assegurances. És un organisme estatal que indemnitza els danys produïts per fenòmens naturals o derivats de fets d'incidència política o social i serà aquesta entitat qui, d'acord amb el seu reglament, es farà càrrec d'indemnitzar els danys.

L'asseguradora Mapfre explica a la seva web els danys susceptibles de ser indemnitzats, entre ells la inundació d'un terreny produït per causes naturals. D'aquesta manera sí que entrarien dins d'aquesta valoració les crescudes dels rius, les produïdes per pluges, les causades per desglaços o quan són embats de la mar al litoral costaner. D'altra banda, aquells desperfectes causats pel trencament de canals construïts per l'ésser humà en quedarien exclosos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook