30 de gener de 2020
30.01.2020
Diari de Girona

Renovació de l'enllumenat de la carretera provincial de Cassà

L'obra durarà tres mesos i reforçarà la il·luminació dels passos de vianants, amb un cost de més de 110.000 euros

30.01.2020 | 00:21
Renovació de l'enllumenat de la carretera provincial de Cassà

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha començat el projecte de substitució d'enllumenat a la carretera provincial (C-250A) i de reforç de la il·luminació dels passos de vianants, entre la cruïlla amb el carrer de la Indústria i la cruïlla amb la carretera de Riudellots.

L'obra, que ha començat amb uns dies de retard pel temporal, durarà tres mesos i afectarà l'aparcament públic en tot el tram. Actualment, la carretera disposa de xarxa d'enllumenat públic però és «molt vella i poc eficient», va assegurar l'alcalde, Robert Mundet, i sovint es troben amb talls de llum. A més, actualment els passos de vianants no compten amb il·luminació específica, sinó que només tenen la claror de l'enllumenat viari de la calçada.

La nova instal·lació comptarà amb punts lumínics de tipus LED de 92W, tots ubicats al mateix lateral de la vorera, separats per una distància de 25 metres.

La nova conducció soterrada està prevista que s'executi amb una nova obertura de rasa de 30 cm d'amplada per la zona de la calçada. Aquest conducte anirà protegit amb formigó i, per tal de facilitar l'execució de l'obra, es preveu reomplir la rasa amb formigó.

D'altra banda, es mantindrà la instal·lació antiga des de la carretera C-25 fins a la cruïlla del carrer Miquel Martí i Pol i s'afegirà una nova lluminària en una columna existent. A la cruïlla de la carretera provincial amb el carrer de Castellflorit es preveu posar dos nous punts de llum.

El pressupost de l'actuació s'eleva als 110.732 euros i l'obra ha estat adjudicada a l'empresa Etra Bonal, de Cornellà de Llobregat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit