El temporal Gloria al Ripollès ha deixat danys valorats en 1,9 milions d'euros. Així ho ha quantificat el Consell Comarcal en una primera valoració basada en els diferents desperfectes detectats a cada municipi. Ripoll és el que presenta una major afectació. Calculen que necessitaran més de 590.000 euros per netejar esllavissades, substituir el parquet del pavelló de l'Avellaneda malmès per l'entrada d'aigua i reparar la canonada principal del subministrament d'aigua que es va trencar, entre d'altres actuacions. Vallfogona també és un dels més afectats, amb danys valorats en prop de 543.000 euros.

El Consell Comarcal del Ripollès xifra en 1,9 milions d'euros els danys ocasionats pel temporal Gloria de la setmana passada. Es tracta d'una primera valoració on es recullen les diferents afectacions quantificades pels municipis per poder tramitar els ajuts.

Tot i que no ha transcendit la valoració dels danys a cada municipi, sí que s'han donat les xifres dels més afectats. Ripoll està al capdavant amb una factura de 590.480 euros. Entre les principals obres, hi ha netejar esllavissades, substituir el parquet del pavelló de l'Avellaneda malmès per l'entrada d'aigua i reparar la canonada principal del subministrament d'aigua que es va trencar.

El segon municipi amb una major afectació és Vallfogona que, degut a la seva situació, ha patit importants danys per la llevantada. Reparar-ho costarà uns 542.927 euros, segons aquesta primera valoració. S'inclouen treballs com la reparació d'esculleres, murs de contenció i la millora de camins malmesos i mobiliari urbà. Destaca també la reparació de danys a la xarxa d'aigua amb un cost de 60.000 euros.

El tercer municipi amb una afectació important és Campdevànol per valor de 148.576 euros. Els treballs se centren en la reparació de camins malmesos i esllavissades.

El Consell Comarcal del Ripollès i els municipis esperen poder sufragar els desperfectes amb ajuts de la Generalitat, Estat i Diputació de Girona el més aviat possible. Aquesta comarca ja va patir importants danys a finals del 2018 amb el pas de la tempesta Leslie. En aquell moment es van xifrar en 1,86 milions