Les defenses dels acusats de segrestar una dona al seu cotxe en un viatge de sis hores des de Girona fins a Barcelona neguen que hi hagués una voluntat prèvia per part dels processats de cometre el delicte de segrest -entre d'altres- pel qual els demanen setze anys de presó. Els informes dels metges forenses que van avaluar els presumptes segrestadors després dels fets van determinar «sense cap mena de dubte» que ambdós són toxicòmans crònics, un fet que obre un ventall d'atenuants o fins i tot eximents en la valoració de culpa i sobre el qual va pivotar la segona i última vista del judici a l'Audiència de Girona, que ja ha quedat vist per a sentència.

L'advocat de l'acusació particular ja va advertir per on anava l'estratègia de les defenses: «Vostès volen acollir-se a l'eximent complet per consum simultani de substàncies tòxiques, al·leguen que els acusats no sabien el que feien, però no es donen els requisits per aplicar-los», va incidir. És a dir, sosté que els acusats ni compten amb cap malaltia mental diagnosticada ni estaven «plenament intoxicats», com indiquen les defenses. I aquest és el quid de la qüestió.

Aquestes, però, al·leguen que tots els actes delictius que podrien haver comès són «fruit de la intoxicació» que patien els acusats i que no té «cap sentit» pensar que hi havia un segrest planejat, ja que si fos així, «pitjor no es podia haver fet»: «Van deixar empremtes a tot arreu, un d'ells va perdre pel camí una bossa amb roba ensangonada i el DNI, no sabien on anaven... No té cap lògica», va etzibar un dels lletrats. Tot i demanar en primera instància l'absolució dels dos acusats en considerar que ha quedat acreditat que es trobaven en un estat de drogodependència «severa» en el moment dels fets, les defenses sol·liciten en cas de sentència condemnatòria que es faci per robatori amb violència amb concurs medial de detenció il·legal. És a dir, que el segrest hauria estat necessari per cometre el robatori, perquè «la víctima no volia donar les contrasenyes de les targetes i per això els calia detenir-la per obtenir els diners». Pel que fa als atenuants, també en demanen un de drogoaddicció.

Per la seva banda, la Fiscalia i l'acusació particular, més enllà del delicte de detenció il·legal, també demanen responsabilitats pels delictes de robatori amb violència (quan obria la porta del cotxe la víctima va ser abordada i li van extreure la bossa), lesions i amenaces greus. A més, han elevat sis mil euros la petició inicial d'indemnització a una suma de més de 40.000 euros. Per últim, sol·liciten que «no s'apliquin eximents ni atenuants, ja que part dels testimonis que han declarat al judici no han percebut que els acusats estiguessin sota els efectes de cap droga, ni molt menys sota cap síndrome d'abstinència.