Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) investiguen la mort d'un home al seu domicili a Puigcerdà. La víctima va ser trobada dissabte al seu domicili amb signes clars de violència.

Segons van informar ahir fonts de la investigació, la Policia Local de la capital de la Cerdanya va alertar els Mossos aquest dissabte a tres quarts de vuit del vespre de la presència d'un cadàver que presentava signes de violència.

En aquest sentit, els investigadors preveuen que l'autòpsia que se li farà avui dilluns els pugui donar més informació sobre les causes del crim. El jutjat va decretar el secret de les actuacions.

Qui era la víctima?

El cadàver correspon a un veí de Puigcedà de 65 anys, Vasile Prodan Lucaci, que vivia al barri del Pont de Sant Martí, el qual queda al límit occidental del terme municipal en la frontera amb el de Guils de Cerdanya. Vasile Prodan procedia de Romania, i a la capital cerdana, on vivia des de feia anys, tenia familiars directes. En els últims anys havia mostrat un estil de vida erràtic i molts veïns el veien com un rodamón perquè feia vida al carrer, de vegades amb evidències d'haver ingerit begudes alcohòliques. En aquest sentit, s'havia convertit en un rostre familiar pels carrers i establiments de la vila, i els tècnics dels serveis socials de la comarca eren coneixedors de la seva situació.

En alguna ocasió també se l'havia vist pidolant per Puigcerdà. Últimament havia desenvolupat alguna feina, per exemple, en el sector de la construcció, raó per la qual rebia ocasionalment algun ingrés.

Investigació de l'entorn

Els agents dels Mossos encarregats de la investigació preguntaven ahir a veïns i coneguts sobre les últimes hores del finat per mirar d'aclarir les possibles causes de la mort tant al veïnat del Pont de Sant Martí com en altres entorns de la capital comarcal. En aquest sentit, fonts properes al cas han apuntat que en la jornada prèvia a la seva mort, Prodan havia freqüentat un establiment de restauració de Puigcerdà, on va coincidir amb una persona amb qui hauria anat a casa seva i hi hauria protagonitzat una escena violenta.

Aquestes mateixes fonts apunten que els Mossos estarien buscant aquesta persona per aclarir la seva implicació en el cas. La mort de Prodan, així com el fet que aparegués amb signes de violència al seu domicili del Pont de Sant Martí, va generar ahir, en conèixer-se la notícia, perplexitat entre els seus coneguts i en l'entorn dels seus familiars.