L'Ajuntament de Vilablareix preveu aixecar nous pisos de protecció oficial destinats a joves d'entre 18 i 35 anys del municipi i, abans de tirar endavant el projecte, ha engegat una enquesta sobre el model d'habitatge que més s'ajusta a les necessitats d'aquesta franja d'edat.

El consistori vol estudiar, entre d'altres, els ingressos que disposen els joves o si prefereixen el lloguer o la compra. L'enquesta està disponible al web municipal www.vilablareix.cat i es pot contestar fins al 31 de març.

L'alcalde, David Mascort, va convocar una assemblea informativa el dimecres passat, on va explicar les condicions bàsiques i els tràmits per a poder accedir a aquests habitatges de protecció oficial i va assenyalar la seva possible ubicació. Pel que fa a les dimensions dels pisos, aquests faran entre 60 i 90 m2.

Les condicions per accedir-hi

Segons va explicar Mascort, per optar a la nova oferta no es pot ser titular d'un altre habitatge protegit ni d'un habitatge lliure i s'ha d'estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial. A més, si s'està empadronat a Vilablareix, el candidat comptarà amb més punts.

L'Ajuntament ja disposa actualment de més d'un centenar d'habitatges, que s'han anat construint des de 2008 a través de la societat Vilablareix Futur. Concretament, es van aixecar dos edificis plurifamiliars de 46 habitatges, locals i aparcaments.

A més, gràcies al desenvolupament del pla parcial del Perelló i Can Pere Màrtir, es van construir un total de 122 habitatges de protecció oficial.