L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà ha donat llum verd als comptes d'aquest 2020, que pugen a més de 3,5 milions d'euros, amb l'objectiu d'equiparar els serveis que es donen en ambdós nuclis. En aquest sentit, s'ha introduït una nova targeta subvencionada per garantir el transport als joves i a la gent gran de més de 70 anys de Medinyà, que ja disposava el nucli de Sant Julià de Ramis.

A més, l'equip de govern de Marc Puigtió ha reservat una partida per a la implantació del servei de Jubilus a Medinyà -ja present a l'Espai Respir de Sant Julià-, tot i que prèviament es farà un estudi sobre les necessitats de la població major de 70 anys.

El pressupost compta amb 3.584.000 euros i ha augmentat un 30% les seves partides socials, segons va assegurar el regidor d'Hisenda, Carles Royan. Entre les principals inversions, destaquen: la rehabilitació de Can Bota, la compra d'un pis per a lloguer social, la reparació de la coberta de l'Aula de Lectura (Medinyà), i l'habilitació d'un nou espai a l'antiga aula de lectura per al servei de les persones (serveis socials i banc d'aliments, per exemple).

Royan va assenyalar que han augmentat gairebé 30.000 euros l'apartat de subvencions, arribant als 180.000 euros, per tal de finançar les inversions sense haver d'augmentar la pressió fiscal.

Tot i així, han previst un crèdit de 235.600 euros per acabar d'arribar a la suma necessària. L'endeutament es redueix i passa del 39,17% el 2019 al 36,78% el 2020.