L'Ajuntament de la Vall d'en Bas proporciona un model tipus perquè els veïns puguin presentar al·legacions a la proposta de la variant de les Preses i de la Vall d'en Bas del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Els veïns només han d'entrar a la pàgina web de l'Ajuntament, clicar un lloc marcat i troben el paper model per plantejar la seva opinió i exposar propostes sobre els estudis de traçat de la variant. Al costat hi ha un altre ancoratge que els mostra els passos a seguir per a la presentació de les al·legacions.

Fa pocs dies, el director general d'Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori, Xavier Flores, va presentar l'estudi informatiu i d'impacte ambiental en un acte a Can Trona on van assistir més de 200 veïns. Els veïns van demanar per si la futura carretera pot inundar-se. Flores va respondre que faran estudis amb l'Agència Catalana de l'Aigua per tal de prevenir les inundacions.

La xerrada de Flores va tenir lloc després que, uns dies abans, l'alcalde de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, hagués reaccionat a la presentació del traçat. Amat va plantejar que seria el màxim de rigorós en la variant perquè, segons ell, la major part dels veïns temen els efectes de la carretera en el paisatge i en l'entorn. Unes setmanes abans, el síndic Rafel Ribó havia fet una xerrada en la qual va explicar situacions de projectes d'infraestructures amb efectes en el paisatge.