El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha licitat el servei que gestiona l'explotació, la conservació i el manteniment de tota la xarxa de depuradores que s'apleguen sota el seu paraigües. El contracte no només inclou les diferents estacions d'aigües residuals -en concret, divuit- sinó també totes les infraestructures complementàries del sistema de depuració. En concret, 138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i quinze emissaris submarins. El pressupost de licitació és de 15,6 milions d'euros anuals. El contracte es planteja per tres anys, però si calgués, podria prorrogar-se dos més. Actualment, el sistema de sanejament del Consorci permet tractar el 99% de les aigües residuals que generen una trentena de municipis del litoral.

El Consorci de la Costa Brava ha obert el procés de licitació del servei que gestiona l'explotació, conservació, manteniment i millores dels sistemes de sanejament en alta (transport fins a les estacions depuradores d'aigües residuals, depuració i abocament al medi i/o reutilització).

Avui dia, aquest ens públic, integrat per la Diputació i 27 municipis de la Costa Brava, presta el servei per mitjà de divuit estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) i de les infraestructures complementàries (138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i quinze emissaris submarins). Aquests sistemes de sanejament permeten tractar fins al 99 % de les aigües residuals que es generen a la Costa Brava amb uns rendiments de depuració superiors al 90 %.

Les estacions depuradores d'aigües residuals inclouen línies de tractament d'aigües, línies de tractament de fangs i, en aquelles que en disposin, línies de tractament terciari o de regeneració de les aigües residuals depurades. Anualment, tracten 30 milions de metres cúbics d'aigua, dels quals s'extreuen 4.500 tones de fang amb un consum energètic d'11 milions de kW. A més, s'obtenen 3 milions de metres cúbics d'aigua regenerada, principalment per a usos de reg i ambientals. Segons el CCB, el nou contracte permetrà tenir «més control analític de la qualitat de l'aigua, tant depurada com regenerada», així com impulsar un pla de manteniment de les instal·lacions.