06 de febrer de 2020
06.02.2020

Licitada per 15,6 milions anuals l'explotació de les depuradores de la Costa Brava

El contracte inclou les divuit estacions d'aigües residuals i també les infraestructures complementàries

05.02.2020 | 23:53

El Consorci de la Costa Brava (CCB) ha licitat el servei que gestiona l'explotació, la conservació i el manteniment de tota la xarxa de depuradores que s'apleguen sota el seu paraigües. El contracte no només inclou les diferents estacions d'aigües residuals –en concret, divuit– sinó també totes les infraestructures complementàries del sistema de depuració. En concret, 138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i quinze emissaris submarins. El pressupost de licitació és de 15,6 milions d'euros anuals. El contracte es planteja per tres anys, però si calgués, podria prorrogar-se dos més. Actualment, el sistema de sanejament del Consorci permet tractar el 99% de les aigües residuals que generen una trentena de municipis del litoral.

El Consorci de la Costa Brava ha obert el procés de licitació del servei que gestiona l'explotació, conservació, manteniment i millores dels sistemes de sanejament en alta (transport fins a les estacions depuradores d'aigües residuals, depuració i abocament al medi i/o reutilització).

Avui dia, aquest ens públic, integrat per la Diputació i 27 municipis de la Costa Brava, presta el servei per mitjà de divuit estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) i de les infraestructures complementàries (138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i quinze emissaris submarins). Aquests sistemes de sanejament permeten tractar fins al 99 % de les aigües residuals que es generen a la Costa Brava amb uns rendiments de depuració superiors al 90 %.

Les estacions depuradores d'aigües residuals inclouen línies de tractament d'aigües, línies de tractament de fangs i, en aquelles que en disposin, línies de tractament terciari o de regeneració de les aigües residuals depurades. Anualment, tracten 30 milions de metres cúbics d'aigua, dels quals s'extreuen 4.500 tones de fang amb un consum energètic d'11 milions de kW. A més, s'obtenen 3 milions de metres cúbics d'aigua regenerada, principalment per a usos de reg i ambientals. Segons el CCB, el nou contracte permetrà tenir «més control analític de la qualitat de l'aigua, tant depurada com regenerada», així com impulsar un pla de manteniment de les instal·lacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook