La inauguració de les obres de reforma del Club Natació Olot, ahir al migdia, va aplegar socis, presidents de clubs, esportistes i polítics. En l'acte, van descobrir una placa que dona memòria de la posada en servei d'una piscina exterior, un gimnàs i tres vasos d'aigua. La reforma ha costat uns tres milions d'euros i va durar un any en el qual l'activitat del club no va quedar aturada.

Ho va recordar i ho va agrair la presidenta del club, Gemma Soy en els parlaments. A més, Soy va afirmar que les obres representen la continuïtat del club i el final d'un determini establert fa 10 anys per la junta d'aquell moment.

Va definir que el soci és el més bàsic i primordial del club i va recordar la participació dels socis en el procés participatiu per definir la reforma.

Va plantejar que ahir era el dia del compliment dels desitjos exposats pels socis en el procés participatiu. Va definir: «Més espai d'aigua durant tot l'any i un gimnàs a la primera planta adequat a les necessitats del segle XXI». Va agrair els esforços de la junta que va fer la primera piscina.

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, va ressaltar la importància que tenia la reforma pel conjunt d'esportistes que gaudiran de les noves instal·lacions en les activitats organitzades pel Club Natació Olot. Va plantejar la importància dels clubs amb massa social de socis en el conjunt de l'esport català.

El diputat d'Esports de la Diputació, Jordi Masquef, va destacar la importància d'una inauguració d'instal·lacions esportives dotze anys després del «sotrac de la crisi econòmica».

Finalment l'alcalde, Josep Berga, va considerar que era inaugurar una cosa que sent com a part de la seva vida. Va recordar que el Club Natació Olot té 8.000 socis i la importància que té en la vida social dels olotins. Berga va prendre compromís d'arreglar l'accés a les instal·lacions.