El diputat al Congrés Marc Lamuà repetirà com a primer secretari del PSC a les comarques gironines. La de Lamuà va ser l'única candidatura que es va presentar a les primàries que han celebrat els socialistes gironins, tot superant, de llarg, el 20% d'avals de la militància que necessitava. Lamuà serà ratificat en el congrés que els socialistes gironins celebraran aquest cap de setmana a Platja d'Aro, on també es farà pública la nova executiva. El congrés, que tindrà com a eslògan «Som l'Esquerra», comptarà dissabte amb la presència de la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, i diumenge amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Lamuà es va convertir en primer secretari del PSC a les comarques gironines el gener de 2017, tot substituint Juli Fernández. Acabat el mandat, que és de tres anys, el partit ha celebrat unes primàries on s'ha tornat a imposar amb un ampli suport de la militància.

Ara, el seu càrrec s'haurà de ratificar en el congrés d'aquest cap de setmana, durant el qual els assistents debatran la proposta d'executiva que presenti Lamuà.

Adriana Lastra inaugurarà demà el Congrés. De l'ordre del dia destaquen l'informe de la gestió executiva i el Consell de Federació, la votació i ratificació de Lamuà com a primer secretari i el treball, a la tarda, de les diferents comissions. A més, hi haurà un diàleg amb Eva Granados. Diumenge es votarà la proposta de la Comissió Executiva, el Consell de Federació, els membres del Consell Nacional i la Comissió de Control Financer.