L'Agència de Residus de Catalunya atorgarà 2,5 milions d'euros en ajuts per fomentar la recollida selectiva dels residus municipals, 415.500 dels quals seran per a les comarques de Girona. Aquesta línia d'ajuts prové de la convocatòria del 2019 que, en un principi, estava dotada amb un milió d'euros, però que l'administració va poder ampliar. Segons va informar la Generalitat, les subvencions es destinaran a ens locals perquè facin la recollida selectiva de les diverses fraccions dels residus municipals, però també a entitats sense ànim de lucre, universitats i empreses; en aquest últim cas, per millorar la recollida de la fracció orgànica als comerços i serveis.

Els ajuts a ens locals conformen el 75% del pressupost i, a tot Catalunya, hi ha 101 organitzacions beneficiàries: 95 ens locals, que es corresponen a 257 municipis, i sis empreses. Pel que fa a les administracions municipals, les ajudes representen el 75% del pressupost del projecte en qüestió.

Pel que fa a la dotació gironina, més de la meitat dels 415.000 euros són per al Consell Comarcal de la Selva, que rebrà 297.976 euros per realitzar millores del servei de recollida selectiva. En volum de diners, li segueixen el Consell del Baix Empordà, amb 30.000 euros per a «projectes singulars d'interès general», i l'Ajuntament de Pont de Molins, amb 26.129 euros per implantar la recollida selectiva.

A les comarques de Girona, les subvencions es reparteixen entre sis ajuntaments -els de Pont de Molins, Palau-Saverdera, Viladamat, Cassà de la Selva, Vilajuïga i la Bisbal d'Empordà- i dues mancomunitats de municipis -que en tenen 42 d'associats.