La matinada del dimecres dia 5 de febrer, uns lladres van llençar una tapa d'embornal de ferro fos i d'uns deu quilos de pes contra la porta de vidre reforçat d'un bar d'Argelaguer. L'impacte va destruir la porta de manera que només va quedar un tros de la part superior que conservava l'adhesiu que marcava la presència de càmeres de vigilància a l'establiment.

Tot i l'avís del cartell adhesiu i del fet que quedaven vidres en punxa de la part superior, els lladres van entrar amb rapidesa i van sortir amb la caixa enregistradora que, segons fonts consultades, tenia diners a l'interior. Els lladres van pujar a un cotxe i van marxar amb rapidesa.

Al cap de poc, una patrulla de seguretat ciutadana de la comissaria d'Olot que feia tasques de prevenció va rebre l'avís d'adreçar-se a Argelaguer pel fet que havien robat en un bar.

Quan els agents van arribar davant del bar situat a la travessera de l'N-260 per la localitat, van tenir sort de trobar un testimoni dels fets. Es tracta de la zona més concorreguda del poble i amb bona il·luminació. A més, l'impacte de la tapa d'embornal contra els vidres havia causat estrèpit. El testimoni va explicar que tres joves havien entrat a l'establiment hi havien fugit en un turisme.

La travessera d'Argelaguer disposa de dues rotondes de sortida. Una distribueix els cotxes cap a Tortellà i l'autovia A-26 i l'altra, a la sortida del nucli urbà, permet continuar per l'N-260 fins a Besalú o continuar per l'autovia.

La patrulla va transmetre la descripció obtinguda a diferents dotacions de Mossos que es van afegir a la cerca del vehicle en el qual viatjaven els lladres. També van establir controls en els llocs que van considerar claus per trobar-los.

En un control situat a la població de Santa Pau els Mossos van veure circular un turisme a gran velocitat en direcció a Olot. És a dir, el vehicle venia per la GI-524. Es tracta d'una carretera secundària amb força corbes que a la nit i la matinada sol tenir poc trànsit. A més, en alguns trams està voltada de boscos.

Els agents van interceptar i aturar el vehicle. Un cop parat, van identificar els tres ocupants. En l'escorcoll del cotxe els policies van localitzar, en un folre de roba situat sota els seients posteriors, uns 190 euros i un full d'anotacions.

Fetes les comprovacions pertinents, els Mossos van comprovar que la nota era de la caixa enregistradora de l'establiment robat a Argelaguer. Van detenir els tres homes que van resultar ser dos joves de divuit anys de nacionalitat marroquina i espanyola, amb domicilis a Olot i Santa Pau, i un menor d'edat. Els detinguts tenen antecedents policials i el dia 6 de febrer van passar a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.