El tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Begur, Xavier Turró, va participar fa uns dies en la jornada El Porta a Porta per assolir els objectius de les noves directives europees, organitzada pel Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya i l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta a l'Auditori del Pati Manning de Barcelona.

La trobada, que va comptar amb l'assistència del director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, va constar de diferents taules rodones, debats i exposicions al voltant del model de recollida de residus porta a porta a Catalunya. Així, Xavier Turró va impartir la conferència Solucions en zones turístiques i segones residències. Gestió de les àrees d'ús exclusiu.

La recollida porta a porta

El servei de recollida selectiva de residus porta a porta (PaP) de Begur arriba a tot el municipi des de l'1 de juliol de 2018 . Consisteix a lliurar els residus (prèviament separats per fraccions) al servei municipal de recollida davant la porta de casa, en uns dies i hores determinades. L'adhesió al model de recollida porta a porta és obligatòria i se subministren tres cubells de models diferents per fer l'entrega dels residus.