Les obres de la via verda que ha d'ajuntar la Vall de Bianya amb Sant Joan de les Abadesses van començar ahir i, segons ha explicat l'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, estaran acabades a finals d'any.

Les obres estan valorades en 1.300.000 euros. La major part d'aquests diners són finançats amb Fons Europeus pel Desenvolupament Rural. Les obres van començar a la zona de Santa Margarida de Bianya. Des d'aquest lloc, seguiran una ruta que passarà per les valls de Sant Ponç i Sant Martí del Farró. Al final connectarà l'Hostalnou (Vall de Bianya) amb el pont de Planàs (Sant Joan de les Abadesses). El recorregut tindrà uns disset quilòmetres i aprofitarà camins existents.

Pendents pronunciats

Tindrà pendents pronunciats perquè ha de superar el decalatge geogràfic entre la Garrotxa i el Ripollès. La unió en ruta verda entre les dues comarques permetrà fer excursions que aniran de Sant Feliu de Guixols fins a Sant Joan les Abadesses i Ripoll i més endavant fins a Setcases. La ruta entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases està començada però no avança perquè no es presenten empreses al concurs públic.

Turisme

La nova ruta verda està vista com un valor afegit per la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses són dues localitats amb un gran potencial en turisme de la natura. Amb 90 quilometres quadrats de terme, la Vall de Bianya compta amb una quinzena de cases de turisme rural. És un dels municipis més potents en turisme rural de la Garrotxa.

Amb un terme de 53,7 quilòmetres quadrats, Sant Joan de les Abadesses té més d'una vintena d'allotjaments rurals i un alberg al costat de la Ruta del Ferro.

Les estades turístiques de natura als dos municipis estan condicionades a les rutes a peu i amb bicicleta.