Hi ha molts usuaris de bicicletes que desconeixen que la seva té un «ADN» propi i intransferible. No es tracta del color que té ni el model, sinó del número de bastidor que té el seu mitjà de transport. És un número que té la mateixa funció que el d'un cotxe, per exemple. És a dir, identificar el nostre vehicle i fer-lo únic.

En el cas de les bicicletes majoritàriament es troba a sota de la caixa del pedaler. També hi ha alguns aparells que el tenen localitzat en altres parts, però és més rar. Aquest número que poca gent té anotat és indispensable si es vol arribar a trobar la bicicleta en cas de robatori.

Des dels Mossos d'Esquadra es recomana tenir localitzat el número i anotar-lo. Per exemple, al telèfon mòbil o al casc, per així tenir-lo apunt a l'hora de presentar denúncia i per a la posterior identificació de la bicicleta. Aquest número també figura en les factures de compra i, per tant, és important conservar-lo i portar-lo el dia que es fa la denúncia. Els Mossos compten amb un espai al seu web on es pot comprovar a través del número del bastidor si la bici que ens han robat ha aparegut, ja que hi ha un llistat de les bicis sostretes o perdudes que el cos policial ha recuperat a tot Catalunya. L'agent de la URPAC Sergi Jaén remarca que és molt important tenir aquest número de bastidor i saber que existeix, perquè es troben amb moltes denúncies en què no es facilita.