Les comarques de Girona han viscut una setmana negra amb tres accidents de trànsit mortals. Dues de les víctimes són motoristes, un col·lectiu molt vulnerable quan circula per les carreteres i carrers de la província. El tercer mort va ser un tractorista que va precipitar-se al riu després de sortir de la via a l'N-260.

Des de principis d'any ja hi ha hagut quatre persones que han mort d'accident de trànsit a Girona, la primera de les morts va ser al gener i la resta han estat el febrer. Dels quatre sinistres mortals, n'hi ha un que es va conèixer ahir: el d'un motorista mort en un carrer de Capmany quan va caure i no va poder superar les ferides després de quedar en estat crític. L'home va morir a l'hospital Trueta. L'accident de trànsit va succeir el diumenge al migdia al carrer del Ventador de la població.

Els Mossos d'Esquadra es van desplaçar amb tres patrulles a lloc, dues dotacions dels Bombers i també el SEM amb l'helicòpter medicalitzat i ambulàncies. Segons s'apunta en la investigació del sinistre, el motorista estava provant el vehicle de dues rodes, de 600 centímetres cúbics. Per causes que es desconeixen, va sortir disparat i va caure.

Conegut a Capmany i la Jonquera

Arran del fet, va acabar malferit, en estat crític. Va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va morir posteriorment. El motorista, Albert Roget Sirvent, de 37 anys, tenia domicili a Capmany però era originari de la Jonquera. Era el gerent i propietari d'una històrica empresa familiar de distribució de begudes de la Jonquera. També havia impulsat juntament amb un altre soci una empresa de gestió de barres de begudes per a festivals i concerts, amb presència al Festival Ítaca, Portalblau de l'Escala o els concerts al Fòrum Romà d'Empúries. En saber-se el fatídic accident, diumenge es va anul·lar el ball de tarda del casal d'avis de la Jonquera i els darrers actes de Festa Major de Capmany.

Llibertat: arrestat de Massanes

Diumenge també es va produir un altre accident viari amb un motorista que va morir a la GI-555 al seu pas per Massanes, després que un cotxe l'avancés il·legalment i sortís de la via. La víctima va caure de la motocicleta i va morir a causa de l'accident.

El conductor del turisme va acabar detingut pels Mossos de Trànsit. Es tracta d'un home de 35 anys, veí de Girona i de nacionalitat espanyola, que va quedar arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per imprudència greu i per homicidi imprudent. Ahir va passar a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma d'on va sortir amb llibertat provisional però amb l'obligació d'estar a disposició del jutjat sempre que sigui requerit. La causa està oberta per mort per imprudència greu.