Els Mossos d'Esquadra busquen tres homes que aquest matí han assaltat a la N-260, a la comarca gironina del Ripollès, una furgoneta que transportava marihuana però, en ésser perseguits per la policia, han fugit, deixant enrere la droga i el vehicle, el conductor ha estat arrestat.

Els fets han passat cap a les 10:00 hores d'aquest dimarts quan tres homes han interceptat una furgoneta que transportava droga i, després de mantenir un dur enfrontament amb el conductor, han fugit amb el vehicle, segons fonts pròximes al cas.

El conductor, un home de nacionalitat albanesa, ha demanat a un altre conductor que circulava per la via que truqués al 112 per alertar els Mossos del robatori.

La policia, després de desplaçar-se al lloc per parlar amb el conductor, ha muntat un dispositiu "Jaula", de tancament comarcal amb controls a les carreteres per part dels agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), i també ha utilitzat un helicòpter per localitzar els tres assaltants.

Els Mossos han aconseguit identificar la furgoneta a l'altura del quilòmetre 144 de la N-260, al seu pas per Dòrria, un nucli de la localitat de Toses, però els assaltants han detingut el vehicle i han fugit corrents, deixant enrere la marihuana.

Agents de la Unitat d'Investigació de Ripoll han traslladat a la comissaria al conductor per prendre-li declaració i l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Els Mossos mantenen obert el dispositiu de recerca als assaltants que es consideren perillosos.