Els pares i mares de l'escola Malagrida d'Olot, ahir, van fer un acte de protesta contra el tancament d'un grup de P-3 a l'escola Malagrida d'Olot per al curs 2020/21.

Els pares van afirmar que el tancament de línies de P-3 en escoles públiques d'Olot es produira de manera rotativa a les escoles públiques de dues línies d'Olot. Han apuntat que afectarà les escoles públiques que ara tenen dues línies. Han enumerat l'escola Sant Roc, l'escola Pla de Dalt i l'escola Biseroques.

Han valorat que el tancament d'un grup de P-3 al Malagrida i a la resta d'escoles públiques suposarà una disminució en l'oferta de places públiques a Olot i apunten que en un futur les famílies hauran de desplaçar-se si volen optar per una escola pública.

Han plantejat que l'escola Malagrida és l'única d'Olot que comparteix zona amb les 3 escoles concertades de la ciutat. Segons els pares, amb el tancament de la línia, el curs vinent, a la zona centre quedaran ofertades 22 places d'escola pública i 125 de la concertada. Ho han definit com un greuge comparatiu que afecta l'escola pública.

Han plantejat que fa dos cursos, el Departament va anunciar un tancament de grup en aquesta escola. Això no obstant, l'alt nombre d'inscripcions va obligar el Departament a mantenir les dues línies obertes. Segons ells, enguany l'escola ha tornat a omplir les dues línies sense quedar places vacants. Escriuen que, en canvi, a les concertades en van quedar 26 en conjunt.

Els pares han anunciat que avui entraran una moció al registre de l'Ajuntament perquè sigui aprovada i debatuda al ple de l'Ajuntament. Han reclamat més compromís de l'Ajuntament en la defensa de les línies públiques de P-3. L'Ajuntament ha apuntat en diferents ocasions que està a favor dels pares de l'escola Malagrida i d'un canvi de les ratios d'alumnes de P-3 a les escoles públiques.