Segons les dades recollides pel Consorci de l'Alta Garrotxa, unes 31.150 persones van visitar Sant Aniol d'Aguja al llarg del 2019. Es tracta d'una xifra un 9,3% superior a la del 2018, quan unes 28.500 persones van passar pel comptador de visitants que el Consorci té instal·lat a Sant Aniol. El 2018 va haver-hi una davallada de visitants que el Consorci va atribuir a la mala meteorologia.

El sector de Sant Aniol és el més freqüentat de l'Alta Garrotxa. Més de la meitat de les visites es van produir entre el juny i l'agost, i aquest segon mes va ser el que va registrar més afluència, sobretot els dissabtes i especialment durant la segona quinzena del mes. El dia amb més afluència es van registrar més de 600 persones.

D'altra banda, durant els mesos que ha durat la regulació d'accés motoritzat a la zona de Sadernes, que el 2019 va ser del 16 de març al 31 d'octubre, es van comptabilitzar 27.165 persones, la qual cosa suposa la gran majoria de les visites. Com en altres anys, les dues activitats preferides dels visitants de Sant Aniol són el senderisme i l'oci. També cal mencionar les persones que practiquen el senderisme amb destí a altres indrets com Talaixà o el Bassegoda, o que acudeixen a l'indret per practicar l'escalada (aquestes darreres no queden registrades en el recompte esmentat, donat que no arriben fins a Sant Aniol).

Pel que fa a les incidències, el Consorci destaca una reducció important de la presència de gossos deslligats en relació amb els anys anteriors, a causa de la millor senyalització i sobretot per la tasca de sensibilització dels serveis d'informació i de vigilància.

Se segueixen detectant, de manera puntual, altres incidències rellevants com l'acampada, l'encesa de foc, i sobretot la presència de deixalles i restes fecals i de paper higiènic. En aquest sentit, en els mesos de més afluència hi ha hagut un servei de neteja treballant regularment.