Les necessitats alimentàries de la població més vulnerable de les comarques de Girona acaben de rebre una injecció de 687 tones de menjar, que la Creu Roja i el Banc dels aliments faran arribar a més de 30.000 persones a través d'una setantena d'entitats. Es tracta de la tercera i última fase del programa d'ajuda alimentària del 2019, que el fons europeu per a les persones més desafavorides finança en un 85% i el Govern de l'Estat, en el 15% restant.

L'aportació inclou productes bàsics, especialment nutritius i de llarga durada com són l'oli d'oliva, arròs, pasta, cigrons, conserves de carn de porc, sardines i tonyina, llet, macedònia de verdures, galetes, batuts de xocolata, fruita en conserva, tomàquet fregit i potets de menjar infantil de fruita i de pollastre -abans, la dotació per a criatures també incloïa cereals i aliments de continuïtat que han desaparegut.

La Creu Roja es fa càrrec de la partida més gran, amb 354.678 quilos de menjar que distribuirà entre 28 organitzacions gironines que, al seu torn, posaran a l'abast de més de 15.500 persones.

En paral·lel, el Banc dels aliments es fa càrrec de 332.647,28 quilos d'aliments més -que ocupen uns 475 palets que, fins avui, s'han anat descarregant als magatzems de l'associació a Girona. A través de la quarantena d'entitats amb què treballa arreu del territori, les més de 332,5 tones de menjar es distribuiran entre unes 4.735 famílies i beneficiaran prop de 15.380 persones que, ara mateix, pateixen una situació de precarietat.

Abans d'iniciar el repartiment, el Banc dels aliments ha consultat les necessitats de cada organització amb el propòsit de redistribuir els paquets de menjar de la manera més adequada. Des del banc van remarcar la importància del programa europeu d'ajudes alimentàries perquè són productes molt variats i necessaris per a un col·lectiu vulnerable que, si no els rebessin, haurien de comprar.