Una banda de lladres va assaltar l'oficina del Banc de Santander de Sant Jaume de Llierca durant la matinada de dimecres a dijous. Unes setmanes abans, amb el mateix mètode, van intentar emportar-se el caixer del mateix banc de la plaça del Mercat de Tortellà.

A Sant Jaume de Llierca poc abans de les quatre de la matinada, els veïns del carrer Major van escoltar un grant terrabastall. Un cotxe marca Golf de color blanc des de l'avinguda Girona prenia velocitat amb marxa enrere i xocava amb violència contra la façana de l'oficina del banc de Santander que té un caixer que dona a l'exterior.

El Golf va repetir l'operació cinc vegades fins que els veïns van donar senyals clars que estaven observant el que passava. En saber-se descoberts, van baixar del Golf sis individus joves encaputxats i amb guants. A pas ràpid, però sense córrer, els lladres van baixar pel carrer Major fins a arribar a un cotxe esportiu que els esperava i van marxar a tota velocitat.

Cotxe robat a Vidreres

Els lladres van deixar aparcat al costat de l'avinguda Girona, davant del banc, el Golf que havia estat robat uns dies abans a Vidreres. El vehicle estava xafat de darrere per causa dels impactes. També van deixar aparcat al carrer Major, a pocs metres del banc, una furgoneta Citroën groga que havia estat robada a Castellfollit. La furgoneta, presumptament, havia de servir per carregar el caixer o algun altre botí.

De l'oficina de Sant Jaume els lladres no van aconseguir endur-se res. El que sí que ha desaparegut són les eines propietat d'un treballador autònom que guardava dins de la furgoneta.

La nit del 22 de gener al voltant de les tres de la matinada estava immersa dins el temporal Gloria. Plovia, feia vent i tronava quan un vehicle de la marca Golf també prenia embranzida i xocava contra la façana del caixer de la plaça del Mercat de Tortellà. Tot i la fressa dels trons, els veïns van reconèixer que la situació era anormal i van fer pujar i abaixar les persianes perquè els lladres sabessin que havien estat descoberts.

Un grup d'homes encaputxats va baixar del Golf i van marxar. També tenien preparat un tot terreny de la marca Suzuki per carregar el caixer o algun altre botí.

Vilablareix

Fora de la Garrotxa, fa quatre dies, els lladres van aconseguir endur-se el caixer del Banc de Santander de Vilablareix. Eren les tres de la matinada, quan un vehicle tot terreny de grans dimensions i amb marxa enrere es va encastar contra l'oficina.

En aquesta ocasió van aconseguir endur-se el caixer que dona a l'exterior. Per aconseguir-ho van fer una gran destrossa.

Abans, el 28 de desembre,els lladres, entre quatre i cinc, van encastar un tot terreny en un banc de Riudellots de la Selva i es van emportar diners. A més d'oficines bancàries, l'onada d'encastaments ha afectat diversos establiments com estancs, bars o naus industrials.