L'Audiència de Girona ha absolt un psicòleg forense i perit judicial terifeny i el seu advocat acusats d'accedir il·lícitament a arxius judicials per guanyar un judici celebrat a Girona. L'acusació particular representada per una plataforma de defensa de la bona praxi en psicologia els imputen els delictes d'encobriment i revelació de secrets, aprofitament d'informació privilegiada i d'apoderament, utilització, alteració i accés a dades reservades. Precisament és una plataforma formada de professionals de l'Institut de Medicina Legal de Santa Cruz de Tenerife, on treballava l'acusat. El fan responsable d'haver elaborat un treball d'investigació per una universitat utilitzant testos psicosocials no homologats amb víctimes i acusats de delictes de violència de gènere, assetjament laboral i d'altres.

Aquest estudi fet amb dades de més de 400 persones el va presentar a Girona l'any 2012 a un congrés de criminologia, que va ser el que va provocar una querella de l'associació en qüestió que va acabar arxivada pel Jutjat d'Instrucció 1 de Girona.

L'acusació demanava 10 anys de presó pels dos acusats, en considerar que l'advocat va valdre's de la seva condició per accedir a informació «reservada i especialment sensible» de fitxers judicials de Tenerife per guanyar un litigi celebrat a Girona. En canvi, la Fiscalia no hi veia delicte. De fet, el psicòleg té un historial de múltiples denúncies i querelles interposades per males pràctiques, de les quals han estat totes arxivades. A més, el Col·legi de Psicòlegs de Tenerife va interposar-li una sanció, però va quedar sense efecte perquè ell es va donar de baixa com a col·legiat.

La sentència es podrà recórrer.