La matinada del divendres, dia 14 de febrer, els lladres van rebentar l'aparador d'una botiga de roba de la plaça Clarà d'Olot amb un embornal. L'aparador de vidre reforçat va quedar destruït a la part que va rebre l'impacte.Per la part trencada, van entrar i se'n van endur els diners que la responsable de la botiga havia deixat al calaix de la caixa enregistradora que estava obert.

Van aprofitar per endur-se un ordinador portàtil que estava al taulell prop de la caixa. No es van endur ni roba ni cap més altre element de la botiga. Al voltant de les sis de la matinada la dona que regeix l'establiment del costat va donar l'avís. Ara, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra busquen els autors del robatori.

Abans el dimecres 12 de febrer, segons ha informat Ràdio Olot, uns lladres van entrar a una perruqueria de l'avinguda Xile. Van forçar el pany i es van endur la caixa registradora.

Fa pocs dies, un cotxe es va aturar prop de la piscina de Tortellà, van baixar uns joves, van trencar el vidre d'un cotxe i se'n van endur una bossa de mà.

En les últimes setmanes, la Garrotxa pateix una punta en els robatoris amb força. Hi ha hagut intents de robar els caixers exteriors d'oficines de bancs a Sant Jaume de Llierca i Tortella. També han informat d'intents de robatori a la urbanització de les Fonts, a la perifèria d'Olot sota la muntanya de Batet de la Serra.

La voluntat és que la pròxima instal·lació de càmeres lectores de matrícules suposi una reducció dels robatoris. Tretze càmeres seran instal·lades a Maià de Montcal, les Planes d'Hostoles, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts.

La idea és dotar els Mossos de tecnologia per fer la feina. A més d'embornals, els lladres disposen d'elements com poden ser el WhatsApp, visors nocturns, programes informàtics que serveixen per engegar vehicles i altres.