La capital de Pla de l'Estany va viure ahir la seva festa del Carnaval, que va sevir per donar el tret de sortida a la temporada de Carnestoltes que s'aniran celebrant a la resta de comarques gironines durant les properes setmanes.

Amb el títol Una Festa Èpica, els carrers de Banyoles van vessar de festa, amb l'epicentre a la plaça de les Rodes. Al matí, i com a novetat d'enguany, set equips de quatre atletes van participar a la Milla Èpica, una cursa de relleus que va recórrer el centre de la ciutat amb premis per la millor disfressa d'equip i als guanyadors de la cursa en les diferents categories.

El gruix del Carnestoltes, però, va començar a la tarda, amb la rua infantil, que va aplegar més de 2.000 participants i una vintena de carrosses que van recórrer el centre de la ciutat amb un nombrós públic que omplia banda i banda dels carrers.

L'envelat ubicat a la plaça de les Rodes va acollir diferents activitats, com ara la festa del Carnestoltes infantil amb l'actuació de Montecarlo Kids, la Rua dels Versots i l'Èpic Music Tour, una actuació amb DJ adreçada a públic adolescent. Ja a la nit, la festa es va reprendre també a la plaça de les Rodes amb la presentació de carrosses i comparses, seguida de la rua de nit, que va recórrer el centre de Banyoles tot retornant al punt d'inici per fer el concert i ball amb les versions de l'orquestra La Montecarlo.

Festa de Disfresses

Més tard, a partir de la una, va agafar el relleu la Festa de Disfresses, amb l'actuació dels The Aguateque, amb una posada en escena especial i oferint repertori musical en format popurri non-stop que va repassar les músiques més èpiques des dels anys 70 fins avui.

Finalment, i pels que encara tenien forces, la festa es va traslladar a la zona de discoteques de la Farga, on els diferents locals oferien l'entrada gratuïta per als menors de 16 anys.