La presidenta provincial de Girona del Partit Popular, Maria Àngels Olmedo, ha emès un comunicat en què aposta per la llibertat dels pares per decidir la millor educació per als seus fills.

Olmedo afirma que el projecte de decret de la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en els centres del Servei d'Educació de Catalunya «mostra l'ofensiva de la Generalitat contra la llibertat, l'equitat i la qualitat del sistema educatiu».

Segons la formació popular, establir el nombre de places de la concertada abans de saber quantes famílies hi volen portar els seus fills «ataca de manera directa el dret d'elecció del centre docent dels pares i mares». Per això, reclamen a la Generalitat que garanteixi el dret dels pares a «escollir el centre docent que millor respongui a les seves preferències» i asseguren que les escoles concertades són una «garantia d'un sistema equilibrat». També acusen el Govern de la Generalitat de tenir les prioritats equivocades.

També anuncien que exigiran la compareixença del conseller Bargalló, la retirada del decret i la negociació amb el sector educatiu, també amb les escoles concertades. Asseguren fer seves «les reivindicacions d'associacions de famílies i d'escoles» que demanen més finançament i que no es limiti el dret a elegir el centre escolar.