La Direcció General de Trànsit (DGT) pateix una manca de personal administratiu que s'està agreujant en els últims temps. Això ha causat que sigui molt difícil ser atès a la prefectura sense tenir cita prèvia. En cas d'obtenir-la, sovint es dona hora per al cap de molt de temps. Això ha generat moltes queixes d'usuaris.

A banda, a causa de la falta d'operadors d'informació, alguns tràmits que fa aquest personal també s'allarguen en el temps. Per exemple, obtenir el permís provisional de conduir es pot allargar gairebé un mes, com van denunciar usuaris a Diari de Girona a principis d'any. Abans, en canvi, aquest paper que acredita que es pot conduir es tramitava per part del personal administratiu de la DGT amb un termini d'entre un i tres dies.

El Govern espanyol ha intentat pal·liar aquesta falta de personal i a mitjans de l'any passat va convocar un concurs de trasllat d'operadors d'informació a tot Espanya. Aquesta setmana s'han conegut els resultats i a la prefectura de la DGT a Girona totes les places ofertes han quedat desertes.

De set llocs de treball d'operador, no se n'ha adjudicat cap. En canvi, en altres províncies espanyoles les places s'han cobert i ja tenen el personal desitjat.

Així doncs, el resultat del concurs de trasllats és un revés per a l'Estat, que ara haurà de mirar la forma de cobrir les places de personal administratiu a la prefectura de Girona per poder donar un millor servei al ciutadà.

Hi ha pendents els resultats d'unes oposicions d'aquesta categoria laboral i s'ofereixen diverses places a Girona. Caldrà veure quan es coneguin les adjudicacions si han quedat cobertes.

Crítiques sindicals

A principis d'any, el sindicat CSIF va xifrar en deu els efectius necessaris per cobrir la manca de recursos humans a la prefectura de Trànsit de Girona. En un comunicat, també va assegurar que la situació d'aquest ens estatal s'ha tornat insostenible i ja auguraven que malgrat que s'oferissin places no s'acabarien cobrint.

El president del sindicat a Girona, Rafael Sánchez, ahir va afirmar que, en la seva opinió, els funcionaris no veuen prou atractiva la província de Girona. D'entrada perquè molta de la gent que es presenta a les proves o fa concursos de trasllat no és de Catalunya i, per tant, en cas d'obtenir una plaça, el que fan és mantenir-s'hi el temps que cal per després traslladar-se on viu la seva família. També considera que el destí de Girona es veu «car» perquè el nivell de vida és elevat. Finalment també afirma que molts catalans, abans d'optar per una plaça de funcionari a l'administració estatal, opten per presentar-se a oposicions d'ajuntaments o de la Generalitat.

El president del CSIF a Girona critica també que el Govern espanyol i els seus representants a Girona no hagin trobat una solució per minimitzar la situació que viu la prefectura de la DGT i la falta de personal administratiu. Tot i això, sí que valora que després de molts temps de mobilitzacions i queixes, en canvi, s'hagi gairebé normalitzat la situació dels examinadors del carnet de conduir, ja que compten amb nous efectius i la plantilla ja no és justa.