L'Auditori Ateneu de Banyoles va acollir ahir la presentació de les 5 propostes del projecte TONI, «Tenim Oportunitats, Necessitem Idees», que promou l'emprenedoria entre l'alumnat de 2n, 3r i 4t d'ESOdels instituts de Banyoles. En aquesta edició, els alumnes van presentar diferents projectes després d'haver parlat amb entitats i recollir les seves necessitats. De les altres edicions del projecte TONI, han sorgit els projectes Punt de Salut Jove, el de Voluntaris per la Marató de TV3 i la Holi Color Party de les festes d'agost.

La Pesquera Gimferrer

Aquesta proposta vol replantejar els usos per a la pesquera Gimferrer, que actualment es troba en reformes, i pretén dotar-la de nous usos com ara: un servei de bar, racó de lectura, galeria d'art per a la promoció d'artistes, concerts de petit format i sessions de tasts de productes d'alimentació. El projecte contempla un aforament màxim de 25 persones a l'interior i 25 a la terrassa exterior. També plantegen la gestió de l'espai per part de persones amb alguna discapacitat.

Idees per a la nova biblioteca

La proposta per a la nova biblioteca municipal de l'edifici de la Providència demana que inclogui espais verds, una zona de chill-out, una aula polivalent i insonoritzada, un punt de trobada, un servei d'orientació de benestar social, un espai amb taller de robòtica amb impressores 3D, espai per a gossos, accessos adaptats i una construcció de vidre més sostenible.

Residència per a gent gran

Del tot innovadora és la proposta de fer un càmping com a residència per a gent gran on els residents viurien en bungalous i que l'equipament estigués dotat de diferents serveis, com ara l'atenció mèdica, una piscina climatitzada, cuina comunitària, supermercat, biblioteca, sala de ball, restaurant, servei multireligiós, espai per a mascotes i zona d'horts.

Oci juvenil

Segons els alumnes, s'hauria de disposar d'un edifici que funcionés totes les tardes de dilluns a divendres i tot el dia durant els caps de setmana. Aquest equipament ha de poder oferir un servei de bar, una sala de jocs amb ordinadors, un billar, una sala amb televisió, una discoteca per a menors de 14 anys, un espai per fer-hi cinema a la fresca i també habitacions per dormir-hi.

Gàrgoles de Foc

El darrer dels projectes és el disseny per a la construcció d'una estructura d'alumini amb un pal de dos metres i caracteritzada amb dos caps de drac amb les seves ales i dotat d'elements preparats per treure foc per la boca. També demanen que tingui adaptacions per posar-hi material pirotècnic. Aquesta proposta serviria per donar a conèixer l'entitat banyolina i també potenciar la cultura popular.