La Fundació Humana ha recollit 565 tones de tèxtil usat arreu de les comarques gironines durant el 2019. Equivalen a 1,2 milions de peces de roba, que ara tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. En comparació amb el 2018, suposa un increment de l'1,3% -aleshores van recollir-se 558 tones.

L'entitat, que té 80 contenidors repartits en diferents municipis de la demarcació, va concretar que allà on els veïns han aportat més tèxtil és a Palamós (41,5 tones), Sant Feliu de Guíxols (37,3) i Santa Coloma de Farners(37,3); seguits de Tossa de Mar (19,5) i Calonge (19,2).

Ara, la meitat de les peces que s'han recollit aniran a parar a les botigues de moda sostenible que l'entitat té a Catalunya o s'enviaran a l'Àfrica per generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.

La Fundació Humana s'encarrega de recollir calçat, peces de roba o tèxtil de la llar que les persones ja no utilitzen i que, posteriorment, si estan en bones condicions es reintrodueixen al mercat. A més, l'entitat també impulsa programes de cooperació al desenvolupament a l'Àfrica, l'Amèrica del Sud i l'Àsia.

Impacte social positiu

La responsable d'Humana a Catalunya, Àgata Soler-roig, va subratllar que «la solidaritat» de la ciutadania contribueix a poder fer «més sostenible» la gestió dels residus tèxtils. Sobre aquesta qüestió, va destacar «la visió d'economia circular» de l'entitat, perquè «introdueix de nou la roba a la cadena de valor, genera recursos amb un impacte social positiu, crea ocupació verda i sostenible i promou la millora de les condicions de vida de les comunitats més desafavorides gràcies a programes de cooperació al desenvolupament».