El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat licitarà aquesta primavera l'obra de rehabilitació i millora del pont de Verges (Baix Empordà) sobre el riu Ter (C-252) amb una inversió prevista de més de quatre milions d'euros.

A més, ha anunciat un conjunt d'actuacions valorades en 20 milions d'euros, enfocades sobretot a la seguretat viària del Baix Ter.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, s'ha reunit aquest dijous a Girona amb el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i alcaldes de la zona per fer un seguiment del pla de millora de les carreteres del Baix Ter que desplega el Govern.

Els treballs del pont de Verges consistiran principalment en la rehabilitació de l'estructura, que data de la dècada del 1940, i en habilitar que el viaducte tingui una nova secció més ampla per permetre el pas tant de vianants com de ciclistes.

Pel que fa a les actuacions del pla de millora, comprendran principalment les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges i la GI-632 i la C-252 en aquest últim municipi.

En el marc d'aquest programa, s'han executat dues rotondes per millorar la seguretat viària a la GI-632, a la cruïlla amb la C-31 a Ullà, i a Bellcaire d'Empordà, a l'entrada del nucli.

D'altra banda, properament s'iniciaran les obres de condicionament de la GI-633 entre Sant Julià de Ramis i la variant de Sant Jordi Desvalls, amb un pressupost de 3,7 milions d'euros.

La Generalitat també té en marxa la redacció dels projectes de condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges, amb una inversió prevista de 8 milions d'euros, i de millora de la GI-643 entre Gualta i Parlavà -dividida en dos trams- amb un pressupost estimat de 7,5 milions d'euros.

D'altra banda, té en estudi les millores de seguretat a desenvolupar a les travessies de Colomers, Jafre, Verges, Ullà, Torroella de Montgrí, Rupià, Parlavà i Serra de Daró.

Paral·lelament al desenvolupament d'aquest pla de millora de la seguretat viària, Territori, conjuntament amb els ens locals, treballa en la definició d'una nova connexió viària entre el marge dret i el marge esquerre del riu Ter per millorar la mobilitat en aquest entorn.

Actualment estan en fase de redacció dels estudis informatius i d'impacte ambiental corresponents, amb la previsió de sotmetre'ls a informació pública aquest any.