L'empresa malaguenya Axarquía Bus ha creat una línia regular d'autobús que uneix el Marroc amb Girona, una iniciativa de transport a escala internacional que surt des de la localitat marroquina d'Oujda, situada al costat de la frontera amb Algèria, i recorre tota la costa mediterrània en un trajecte d'uns 2.000 quilòmetres que finaliza a Girona.

Aquest trajecte, nou en el transport de viatgers, tindrà una durada d'unes quinze hores i consta de dos viatges al dia, tres cops per setmana, que realitza Axarquía Bus per «complir les expectatives de rendibilitat i connectivitat per les quals va ser autoritzada pel Ministeri de Foment», segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Segons indiquen, aquesta línia internacional és «pionera en el panorama europeu», ja que permet unir el Marroc i el Rif amb el nord de la península Ibèrica, trajecte que ha estat aprovat per les autoritats de Foment d'Espanya i el Marroc, que «van veure la necessitat de connectar la Mediterrània» de tots dos països.

La ruta surt des de la ciutat d'Oujda, situada al sud-est del Marroc, per continuar pel litoral nord del país fins a arribar a Tànger després de recórrer 600 quilòmetres. Des d'allà es realitza una connexió amb ferri fins a Tarifa per continuar el trajecte fins a Girona amb parades a les principals capitals de província com Màlaga, Múrcia, València i Barcelona.

Els trajectes, que començaran les properes setmanes, es realitzaran en autobusos amb connexió a internet, entre d'altres comoditats, segons ha informat l'empresa.

La marca que impulsa la nova línia pertany al grup Valle Niza, amb experiència en trajectes internacionals. Tot i això, aquest és el seu projecte més ambiciós. El gerent d'Axarquía Bus, Rafael Martín, ha explicat a Diario Sur que volen oferir una nova experiència al client: «Amb l'experiència i trajectòria que hem desenvolupat en els últims anys volem oferir quelcom diferent a l'usuari, pel trajecte en si, pel port d'enllaç a Tarifa i per la comoditat de tenir vehicles d'última generació».