La Plataforma de Professionals del Tercer Sector en Lluita, que treballen en centres de menors gestionats per entitats, repetirà la setmana vinent les seves reivindicacions d'una millora de les condicions laborals. Per fer-ho, el col·lectiu ha convocat un altre acte de protesta el dijous 27 de febrer, entre les 10 del matí i les 12 del migdia, davant la seu de la Generalitat a Girona.

Aquests professionals gironins també fan una crida a col·legues d'altres ciutats catalanes perquè s'afegeixin a les protestes que ells van iniciar al gener -amb una setmana de concentracions diàries- i que fa pocs dies van traslladar a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, a Barcelona.

El col·lectiu d'educadors socials demana a la Generalitat que augmenti els mòduls econòmics -és a dir, les aportacions per usuari de servei per a menors que gestionen entitats del tercer sector- i reclamen als sindicats que negocien el nou conveni suport per exigir a la patronal que «garanteixi que aquesta pujada es vegi directament reflectida en millores salarials pels treballadors».

La Plataforma de Professionals del Tercer Sector fa constar el seu «malestar per les condicions en què s'està negociant el nou conveni col·lectiu» -en referència a CCOO i la UGT- perquè, tal com afirmen en un comunicat, «les millores que estan posant sobre la taula ens semblen clarament insuficients».