El president de Renfe, Isaías Táboas, ha confirmat que l'AVLO -l'anomenat AVE «low cost»- no s'aturarà a ciutats petites com Girona.

Segons Táboas, en una primera fase, el tren no pararà en algunes zones (Girona, Camp de Tarragona i Lleida) tal i com havia sol·licitat la Generalitat. L'objectiu és que el tren viatgi ple entre Barcelona i Madrid.

Ha assegurat que, en aquesta primera fase, han de comprovar com es comporta el servei i, per això, el tren ha d'estar ple tot el trajecte, perquè a mesura que poses parades intermèdies, els graus d'aprofitament del tren i els seients ocupats són més baixos.

No obstant això, ha reconegut que, si fer parades intermèdies no és un problema, rectificaran perquè l'objectiu és portar "els seients plens".

En una conferència al Cercle d'Infraestructures, el president de la companyia ferroviària també ha confirmat que l'operadora i la Generalitat tenen enllestit l'acord perquè la companyia prorrogui en els propers anys el servei de Rodalies. La seva concreció està pendent que el Ministeri de Transports transfereixi els 270 milions d'euros anuals del dèficit tarifari a la Generalitat.