L'estació de Vall de Núria comptarà des d'aquest dissabte amb un telefèric que substituirà l'anterior telecabina, la capacitat doblarà en passar de 220 a 415 persones per hora.

Segons informa Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona la instal·lació, les obres de renovació d'aquest remuntador que puja des del final de les pistes fins a l'alberg de Pic de l'Àliga, han finalitzat després que el procés de canvi arrenqués el juny passat.

El nou equipament ofereix cabines més àmplies i s'està en procés de licitació d'un ascensor que connectarà l'andana de l'estació de tren cremallera amb la zona d'embarcament del telefèric, que estarà així adaptat completament a persones amb mobilitat reduïda.

Per dur a terme aquesta renovació, s'ha aprofitat part del material de l'Aeri d'Esparreguera, que està fora de servei des de 2012 per falta de demanda.

La telecabina substituïda a Vall de Núria portava 31 anys en funcionament i havia arribat a la fi de la seva vida útil, mentre que el telefèric disposa de quatre habitacles amb capacitat per a dotze persones cadascuna.