Les comarques de Girona van rebre l'any passat més de 2,3 milions d'euros de la Generalitat per millorar la competitivitat de les seves destinacions turístiques, tal com va informar la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

En concret, l'administració va atorgar ajuts a vuit organismes del Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l'Estany i el Ripollès. Aquests diners serviran per crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització o donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d'altres.

El Consell comarcal de la Garrotxa ha rebut 400.000 euros per a l'Espai Cràter, i el de la Selva, 190.454,59 per a un projete d'interpretació i integració del patrimoni cultural i la seva xarxa d'itineraris turístics.

La Generalitat també ha destinat 351.810,09 euros a l'Ajuntament de la Cellera de Ter per posicionar-se com a destinació de turisme, natura, benestar i cicloturisme; al de Pals, 300.000 euros més perquè millori l'ús turístic de Ca la Pruna; al de Camprodon, 205.238 per millorar la competitivitat de l'experiència turística que ofereix el municipi; al de Castell-Platja d'Aro, 267.578,88 ? per ampliar l'experiència turística del parc dels Estanys, i el de Banyoles n'ha rebut 253.488,57 per a un pla de foment del turisme. El paquet es completa amb 400.000 euros per al Consorci de les Vies Verdes de Girona, que es destinaran a la millora de la connectivitat i l'ampliació d'aquesta xarxa.

Al conjunt de Catalunya, el 2019 es van fer aportacions per a la promoció turística a vint ens locals, que van rebre 6 milions d'euros en ajuts.

Aquest 2020, els ajuts dels plans de foment territorial del turisme a Catalunya es dotaran de 10 milions d'euros i, tal com va recordar ahir la consellera Àngels Chacón, es prioritzaran les zones que van resultar més perjudicades pels aiguats.