Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, que torna a estar en servei des d'ahir transformat en un telefèric. L'equipament, tancat des del juny per obres de millora, ofereix cabines més àmplies i gairebé doblarà la capacitat de transport que tenia. Si abans duia 220 persones cada hora, ara en portarà 415.

D'altra banda, està en procés de licitació l'ascensor que ha de connectar l'andana de l'estació del Cremallera amb la zona d'embarcament del telefèric. Quan l'elevador estigui instal·lat, el telefèric estarà adaptat al 100% per a persones amb mobilitat reduïda.

Per a la renovació del telecabina, s'ha aprofitat part del material de l'Aeri d'Esparreguera, que està fora de servei des del 2012 per poca demanda.

D'acord amb la informació facilitada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), aquesta operació ha permès recuperar la instal·lació de l'estació de muntanya ripollesa, que després de trenta-un anys en funcionament «ja havia arribat al final de la seva vida útil, mantenir els estàndards de qualitat del servei habitual d'FGC i augmentar la capacitat del servei».